Onnistumisprosentin painotusta muutettu PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut ylläpito   
20.04.2012 11:56

Suorituksen onnistumisprosenti tarkoituksena on kuvata sitä, kuinka hyvin suunnistaja tavoittaa suorituksessaan oman rutiinitasonsa. Onnistuminen on osaonnistumisten summa, mutta matemaattisesti lähestyen tietysti keskiarvo, koska rastivälikohtaiset onnistumiset kuvataan prosentilla.

Suomessa suurin osa kisoista on keskimatkoja tai pidennettyjä keskimatkoja ja joskus lyhennettyjä pitkiä matkoja. Laskentamallia ei ole aikaisemmin pitkällä matkalla tullut kunnolla testattua. Viikonloppuna ruotsissa juostiin SilvaLeaguen pitkä matka ja erityisesti Sveitsissä Dachsener OL:n kisa oli pitkää matkaa aidoimmillaan.

Tuloksiin ja analyyseihin syvemmälle uppoutuessa  kävi selväksi, että My:O:n tapa laskea onnistuminen korostaa liiaksi lyhyitä välejä. Esimerkiksi sveitsin kisassa noin 40%:ssa lyhyimmistä väleistä kuilui aikaa noin 15% kokonaisajasta. Tästä viisastuneena onnistusmisprosentin laskentaa muutettiin siten, että mukaan otettiin rastivälin pituus, tai tarkkaan ottaen kesto, painokertoimena. Näin ollen vanhat kisasalkkuun tallennetut onnistumisprosentit muuttuvat hiukan.

Snap_2012-04-20_at_15.06.07

Viimeksi päivitetty 20.04.2012 12:28