MM-sprintti - Tuomo Mäkelä PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut ylläpito
19.07.2012 10:18

Tuomo Mäkelä veti positiivisen sprintin. Kuudes sija on lähes jytky, mutta millaisella suorituksella se tuli? On kirjoitettu, jotta fyysisesti suoritus oli hyvä. Toisaalta taidollistakin puolta on kehuttu, mutta toisaalta taas ei Mäksä puhdasta suoritusta tehnyt. Mitä löytyy My-O:lla MM-sprintistä ja Tuomon suorituksesta?

Tekikö Mäksä virheitä ja paljonko niihin meni aikaa? Mihin parempi suoritus olisi riittänyt?

My-O:n mukaan Tuomo jäi omasta optimisuorituksestaan 25 sekuntia. Seitsemän miestä pystyi parempaan suoritukseen taidollisesti, joista kolme jäi Mäksän taakse ja loput eteen lopullisella tuloslistalla. Mäksän edellä olleista Scot Fraser oli ainoa, joka menetti aikaa yksittäisillä väleillä enemmän kuin Tuomo.

0:34

My-O:n mukaan Tuomo ei siis ihan puhdasta juoksua tehnyt, mutta laadukkaan perushyvän juoksun kyllä. Koska pronssiin oli marginaalia 33-sekuntia, joten mitali ei virheisiin karannut.

Tuomosta sanottiin, jotta fyysisesti oli hyvä päivä ja tossu oli syönnillään.

Optimiajassa kahdeksan miestä oli Tuomoa nopeampia, mutta kolme heistä teki virheitä enemmän ja olivat tuloksissa Tuomon takana.

16:07

Siis kyseessä oli taidollisesti tasapainoinen suoritus, joka ei syntynyt taidolla tai tossulla, vaan nimenomaan sopivasti molemmilla. Siis sprinttisuoritus parhaimmillaan! Samalla nähdään, että voittajan Matthias Kyburzin suoritus on samasta muotista, mutta reilun piirun parempi molemmissa. Vauhtia eniten ja virheitä todella vähän.

94.8%

Suoritusanalyysin mukaan kohdat, joissa Tuomolla tulo aikatappiota olivat rastit 1,11, ja 16. Vastaavat rastivälisijoitukset olivat 12., 27. ja 18., kun onnistuneilla väleillä sijoitus on lähes aina kärkijoukossa.

Aikagraafista näkee myös, että Mäksän sijoitus on ollut parhaimmillaan rasteilla 9 ja 10 kisan puolessa välissä neljäntenä, jonka jälkeen Fraser ja Khramov ovat hyvällä lopulla paikanneet omat aiemmat virheensä. Graafista näkee, että kulma Mäksän käyrässä on jyrkentynyt 12 minuutin jälkeen, jolloin Khramov meni ohi ja Gvildys kiilasi sekunnin päähän. Liekö kyse tummumisesta? Mielenkiintoista tuossa on se, että vauhti muihin nähden hiljeni suomalaisen 12-minuutin ohjeajan (?) jälkeen.rasti 1

Mitä sitten tapahtui rasteilla 1, 11 ja 16? Se pitäisi kysyä Tuomolta, mutta selvitetään sitä GPS-seurannasta

Rasti numero yksi

Kärkimiehistä Kyburz, Muller ja Fraser valitsivat oikean kierron. Mäkelä, Gvildys ja Merz ässän, eli rakennusten kierto oikealta ja rastilletulo vasemmalta. Tuolla valinnalla tuli tappiota nopeimmalle 17 sek, josta todellinen aikatappio oma vauhti huomioiden on tuo 11 sekuntia. Eli reitinvalinta virhe ykköselle.

woc-sprint1

Rasti 11

Kaikki muut kärkimiehet ovat ottaneet oikean kierron ja niin moni muukin, sillä rastiväli sijoitus on vasta 27. Aikatappiota nopeimmalle 17 sekuntia, joista omaan optimiin tuo analyysin mukainen 10 sekuntia. Tämän välin selvästi parasta vauhtia pitivät Fraser ja Kyburz.

woc-sprint2

Rasti numero 16.

Rastille 16 ei selittävää tekijää löydy, koska kaikki kärkimiehet valitsevat saman reitin. Toisaalta neljässä sekunnissa ei välttämättä todellista virhettä olekaan.

Erinomainen suoritus, jossa tossu liikahti selvästi TOP-10 tasolla ja suoritus oli erinomainen. Eli reitinvalintavirheet huomioiden, viitos tai nelossija olisivat olleet myös haarukassa.

Viimeksi päivitetty 19.07.2012 10:51