R1-finaalit - johtopäätökset numeroista PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut ylläpito   
17.09.2012 10:28

Miesten finaalia tarkisteltaessa on ensimmäiseksi todettava, että Airilalta puuttuvat väliajat, joten hän jää analyysin ulkopuolelle.

Eipä liene yllättävää, että ennakkosuosikin, voittajan ja keskimatkojen kuninkaan Thierry Gueorgioun suoritus on joko joukon paras sekä taidollisesti että fyysisesti. Thierry johti kisaa kolmosrastilta alkaen. Ainoa hetki, jolloin tekeminen on herpaantunut, on kymmenes rasti, joka on ensimmäinen radan puolen välin pidemmistä väleistä. Tuossa Thierry jää 25 sekuntia Nurmoselle ja 22 sek omasta optimistaan.

smk2012-h21-10Kilpailun kolmanneksi sijoittunut Simo-Pekka Fincke on ainoa, joka pystyy haastamaan ’Kettusta’ taidollisesti pystyen alle puolen minuutin virhesummaan, jotka kertyvät rasteilta 4 ja 10, joissa molemmissa noin 15 sekuntia ajanhukkaa. Ehkä saamme lukea Simo-Pekan blogista tarkemman matkakertomuksen. Ehkä hieman yllättävää on se, että Antti Nurmonen pystyi haastamaan Thierryä vauhdilla, sillä Antin optimiaika jää vain yhdeksän sekuntia Thierrystä, mutta pienet (varmistelut, haparoinnit?) koukerot rasteille rasteille 3, 4 ja 8 sekä liki minuutin virhe rastille 12 kerrytti 1:32 ajanhukan, joten siksi selvä voitto Kettuselle.

Kärkipään suunnistajista eniten virheitä teki Miika Hernelahti, sillä kolmoselle mennessä syntyi 2 minuutin ajanhukka, jolloin myös Thierry sai Miikan kiinni. Muuten parivaljakko eteni letkajenkkaa, paitsi rastille numero 10 leimat on poimittu yhtä aikaa, joten tuosta pienempi summa Miikan sarakkeeseen.

Alle minuutin virheillä finaaliradan selvittivät Adamski, Parkkinen, Myllärinen, Heinaro ja 26. sijalle suunnistanut Jere Ahonen. Myöskään nuorten maajoukkuevalmentajan Jarno Parkkisen vauhti ei riittänyt kymppisakkiin, kuten muiden mainittujen, mutta mainio suoritus riitti 17. sijalle.

Hyvää vauhtia radalla pitäneistä suunnistajista kymppisakki jäi saavuttamatta Jan Prohazkalta, joka oli 11. 3:09 virheillä ja sama aiemmin mainittu rasti numero 10 tuotti tuskaa kahden minuutin edestä. Jere Pajusen suoritus vei yli neljä minuuttia ylimääräistä verrattuna optimiaikaan. Jerelle rastit kahdeksan ja tuo kisan ratkaisurasti 10 ottivat aikaa kolme minuuttia liikaa.

 

Naisten kisan analysointi on sikäli tylsää, että nopeimmat suunnistivat parhaiten ja sijoittuivat kärkeen. Minna Kauppi 1,5 minuuttia Inga Dambea nopeammin, mutta Inga teki kolme liki minuutin virhettä sijoittuen Kinnin ja Rantasen jälkeen neljänneksi. Minnan jälkeen parhaiten optimireitin lähellä pysyivät Pyrinnön Venla Niemi ja Saila Kinni sekä Pohjantähden Sofia Haajanen ja Heini Wennman. Heitä nopeammin kuitenkin eteni Merja Rantanen, joka pystyi jalalla kompensoimaan 1:40 virheen kuutosrastille ja muut pienet hapuilut, josta palkittiin Kaupin ja Kinnin jälkeen pronssimitalilla.

Nuorten naisten taitopäällikkö oli Elisa Mäkinen, joka selvitti ratansa virheittä samalle voittaen D18-sarjan. Pojissa samaan pystyi H15-sarjan Olli Ojanajo.

 

Miesten finaalin yhteenveto:

Snap_2012-09-17_at_16.04.39

Viimeksi päivitetty 17.09.2012 13:08